Každý jeden nôž (lacný aj ten najdrahší) potrebuje raz za čas poriadne nabrúsiť. To je proste fakt s ktorým treba počítať a nehľadať za tým kvalitu čepele. K opotrebovaniu čepele dochádza pri každom jednom úkone a preto treba použiť brúsky na nože.
Uľahčite si prácu a vyhnite sa tak nebezpečným situáciám pri manipulovaní s nožmi. Správne nabrúsený nôž sa nešmýka a ľahko sa s ním pracuje a aj pri náročnom krájaní, či rezaní. Ponúkame Vám teda ľahko uskladniteľné brúsky za skvelé ceny.
Najpredávanejšie
rozmery: výška 5,7 x šírka 7,5 x dĺžka 2,4 cm váha: 35 g Brúska na nože MFH duo špecifikácia : malá vrecková brúska na manuálne ostrenie nožov, v ktorej je z jednej strany vložený karbid na hrubé búsenie a z druhej strany keramika na jemné brúsenie,...
3,90 EUR s DPH
Brúska na nože Edge rozmery: 20 x 7 x 4,5 cmmateriál: plastfarba: čierna špecifikácia: ručná trojstupňová brúska na nôž naostrí všetky druhy klasických oceľových nožov, ľahké prevedenie - obsahuje 3 brúsne kamene: na hrubé brúsenie, jemné brúsenie a...
4,90 EUR s DPH
dĺžka: 32 cm priemer: 12 mmmateriál: okrúhla kovová ocieľka, plastová rukoväť kruhová ocieľka na nože 32 cm špecifikácia: keďže pravidelným používaním nožov, sa ich ostrosť stráca, ale neotupuje, tak na obnovu ostrosti používame ocieľky - praktická...
2,90 EUR s DPH
rozmery osličky: oválny tvar dĺžka: 23 cm výška: 3,5 cmšírka: 1,3 cmmateriál: karborundum Oslička na nože, na kosu špecifikácia: už ľudová pieseň "hej tá moja kosa dobre kosí, keď mi moja milá vodu nosí" naznačuje, že oslička sa používa na brúsenie...
3,40 EUR s DPH
celková dĺžka: 42 cm priemer: 12 mmmateriál: okrúhla kovová ocieľka, plastová rukoväť kruhová ocieľka na nože 42 cm špecifikácia: keďže pravidelným používaním nožov, sa ich ostrosť stráca, ale neotupuje, tak na obnovu ostrosti používame ocieľky,...
4,90 EUR s DPH
Brúska na nože a nožnice duo rozmery: 14 x 6,5 cmmateriál: plast, vysokokvalitný ostrý karbid špecifikácia: ručná brúska s vysokvalitným karbidom na ostrenie nôžov a nožníc s čiernou ochrannou rukoväťou z plastu - dva zúbky z húževnatého karbidu...
3,90 EUR s DPH
Ocieľka na brúsenie nožov 29 cm Klasická ocieľka na brúsenie nožov dlhá 29 cm je nevyhnutnou pomôckou potrebnou v kuchyni, ale aj počas grilovačky alebo zabíjačky. Ocieľka na nože poskytuje možnosť správneho naostrenia čepele každého noža, vďaka čomu...
2,90 EUR s DPH
Kľúčenka pre hubára, rybára prenosná brúska Herbertz 55062 Herbertz 55062 Black ABS Sharpener je multifunkčná vrecková brúska od nemeckej firmy Herbertz. Umožňuje ľahko a efektívne brúsiť kuchynský nôž, rybársky nôž, hubársky nožík či drobné náradie....
5,90 EUR s DPH
Je logické že častým používaním sa každý jeden nôž, či lepšie povedané čepeľ postupne otupí. Preto ich treba podľa potreby nabrúsiť pomocou ručnej brúsky na nože. Takáto starostlivosť o nože je dosť dôležitá. Okrem toho, že brúsením sa opätovne zarovnajú rôzne zúbky na čepeli, tak s ostrím nožom je krájanie, alebo rezanie menej namáhavajšie. Samozrejme je aj práca s ostrým nožom bezpečnejšia, nakoľko netreba vyvíjať veľa sily, ako pri tupom noži. Proces brúsenia pomocou brúsky na nože je možné opakovať po každom použití noža, čo sa ale neodporúča. Princíp spočíva v pretiahnutý čepele cez zárez určený na brúsenie. Dva zúbky z húževnatého karbidu tvoria drážku v tvare písmena V, cez ktorú ťaháte ostrie svojho noža alebo nožníc. Čepeľ neodporúčame pri ostrení priveľmi tlačiť medzi drážky. Existujú aj rôzne iné spôsoby brúsenia, ktoré si môžeme v krátkosti predstaviť. Avšak najpraktickejšou sú ručné brúsky, pretože ich môžete zobrať aj so sebou do prírody a mať tak vždy k dispozícii tento šikovný nástroj.
Ocieľka - Najznámejšie ocieľky sú keramické a diamantové. Spôsob ostrenia spočíva v uchopení noža v jednej ruke a ocieľky v druhej. Následne čepeľ priložíme k ocieľke pod uhlom asi cca 25° a pomaly tlačíme na nôž. Tento proces opakujeme asi 10 x tak že nožom prejdeme oboma stranami celou čepeľou až po špičku.
Brúsny kameň - Existujú typy brúsnych kameňov, ktoré sa musia pred brúsením navlhčiť (tzv. nalubrikovať) a potom tie, ktoré sa nemusia. Spravidla sa vlhčia špeciálnymi olejmi, avšak na bežné brúsenie postačí kľudne aj voda. Spravidla sa do vody ponoria na dobu 5-10 minút. Princíp spočíva v prechádzaní noža pod určitým uhlom po brúsnom kameni. Niektoré kamene bývajú z jednej strany drsnejšie na hlavné brúsenie a z druhej menej už len na koncové dobrúsenie čepele.